HOME
Info Wilhelminasluis
Dagelijks Nieuws
Foto's Vrachtschepen
Andere Scheepsfoto's
Bijzondere schepen
Schepen >100 jaar
Historie sluis
Oorlog in de Regio
Historie in de Regio
Andel Toen en Nu
Verhalen
Bodemvondsten
Leuke websites
Andel Wandelt
Vragen
Reacties
Contactformulier

                                              Interessante, leuke, lezenswaardige of handige websites

 Websites van bekenden:

           

Op de Wilhelminasluis is Van 't Aelse Sluske van Stefanie Korthout-Rochat gevestigd, gespecialiseerd in de  Tsjechoslowaakse Wolfhond en de Tamaskan Dog.

 

Bert van Rijswijk uit Andel heeft zijn verzameling ansichtkaarten van Andel online gezet. In de collectie ook kaarten van de Wilhelminasluis, zelfs 21 in aantal.

 

Bed&Breakfast Aan de Sluis is sinds mei 2014 gevestigd in de prachtige tuin van de Wilhelminasluis 10. In een originele Finse kota ontvangen Elly en Henk Metz hun gasten op een unieke plek. 

 

Bôvenèènd begint bij de Kaaie Paole, de grenspalen tussen Veen en Andel.Dan trek je een lijn langs de Veense Put naar 't midden van de Maas.
Ge volgt de Maos een paar kilometer over de vaargeul tot haaks op de Kerkestoep.

           

Jaap Boersema woont op de Koninginnesluis in Vreeswijk. Jaap is afkomstig uit de binnenvaart, was leraar en ook sluismeester en werkte bij RWS organiseert vakantiereizen per schip

 

Een wandeling langs het tuinpad met een ansicht en herinneringen van het Brabantse dorp Andel. Enkele bewoners wisten ooit niet beter dan dat ’t nooit voorbij zou gaan. Ze kijken nu verder en noteren hun ongenoegens, maar ook hun genoegens.

 

Als lid van de commissie Waterkeringen & Wegen van Waterschap Rivierenland schrijft HanViskie vooral over het werkgebied van Rivierenland. De laatste jaren is er speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in haar eigen achtertuin. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend.

 

 

 Websites van Schepen

           

Ariël

 

Inspé

 

Picaro

 

 

Algemene websites   

           

Stichting tot Behoud van Authentieke Stoomvaartuigen en Motorsleepboten
Ook geweldig overzicht van o.a. Dienstvaartuigen.

 

Kombuispraat.com, hèt Forum waar een zeeman zich thuisvoelt, opgericht in 2001 door Jos Komen, prachtige verhalen.

 

Scheepvaartforum, een forum dat zijn weerga niet kent. Talloze onderwerpen met een geweldige hoeveelheid interessante informatie.

 

 

 

 

 


 


 

 

     

 

  

Top