HOME
Info Wilhelminasluis
Dagelijks Nieuws
Foto's Vrachtschepen
Andere Scheepsfoto's
Bijzondere schepen
Schepen >100 jaar
Historie sluis
Oorlog in de Regio
Historie in de Regio
Andel Toen en Nu
Camping Hoge Waard
De Rib
Veerhuis De Zwaan
Maagdenhuis
Verhalen
Bodemvondsten
Leuke websites
Andel Wandelt
Vragen
Reacties
Contactformulier

 

 De Rib  
 Schepen die naar de fabriek van De Heus in Andel moeten, komen veelal eerst door  de Wilhelminasluis. Ze meren dan af aan De Rib, het gebied waar de fabriek staat,  maar ook het terrein ernaast.

 Niet zo lang geleden kwam het bericht dat De Heus Voeders aan De Rib geen  nieuwe fabriek gaat bouwen, maar dat de produktie elders wordt voortgezet. Tot nu  toe is nog niets bekend over het toekomstige gebruik van het fabrieksterrein.

          Klik hier om verder te lezen..


                                                            
Camping De Hoge Waard

In 1967 spreekt de gemeenteraad over dit gebied waarvan de eigenaar een plan voor recreatieve bestemming heeft opgesteld. In de jaren erna wordt er nog met regelmaat over gesproken, maar gebeurt er verder weinig mee. In 1972 wordt op de Broeksewaard bijv. voor de eerste keer een motorcross gehouden. De milieumaffia komt echter in actie omdat flora en fauna in het gebied teveel hebben te lijden van de brullende motoren. In 1974 vindt de wedstrijd in plaats van op Koninginnedag dan ook plaats in juli van dat jaar, het Gemeentebestuur veegt de bezwaren van tafel.

     Klik hier om verder te lezen..

Veerhuis De Zwaan  
De naam hoort bij het oude veerhuis, het huidige pand Maasdijk 151. Boven de deur hangt nog altijd een fraai bord dat eraan herinnert dat het vroeger een veerhuis was. Maar het was meer dan dat alleen. Het was ook herberg, of logement en er werden rijtuigen verhuurd en gestald. Het staat er zelfs ook in het Frans op. 

Vanaf De Zwaan kon met een kabelpont naar Poederoijen worden overgevaren. De oprit naar de pont lag links of westelijk van het veerhuis, maar niets herinnert hier nu nog aan. 

 

          Klik hier om verder te lezen..

Het Maagdenhuis  
Dyonisius den Dekker uit Nieuwendijk koerst een andere levensweg dan zijn vader en zuster. Daardoor komt hij in conflict met de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk en de moeilijkheden escaleren na de dood van vader den Dekker. 
Tenslotte breekt de zoon met de kerk en laat zijn huis in Nieuwendijk afbreken om het in Andel weer te laten opbouwen. Dat huis staat nu in de Julianastraat in Andel.

                 klik hier om verder te lezen

 

 

 

          terug naar boven  

  

Top