HOME
Info Wilhelminasluis
Dagelijks Nieuws
Foto's Vrachtschepen
Andere Scheepsfoto's
Bijzondere schepen
Schepen >100 jaar
Historie sluis
Oorlog in de Regio
Historie in de Regio
Andel Toen en Nu
Verhalen
Bodemvondsten
Leuke websites
Andel Wandelt
Vragen
Reacties
Contactformulier
Wat is er van dit schip geworden?

 Een goede kennis van mij kocht dit schip, een luxe motor, een jaar of 25 geleden van een zekere Vriens. De afmetingen van het schip waren ca. 28 x 5 m. en zeker is dat een Benz motor voor de voortstuwing zorgde.
Deze Vriens gebruikte het schip toen als woning, het lag net binnen de Merwedesluis in Gorinchem. Helaas moest Vriens naar een verzorgingstehuis in Leerdam en dus kwam het schip te koop. 
Mijn kennis vraagt zich af of dit schip later de Disponibel werd, maar zeker ook wat er met het schip is gebeurd nadat hij het na een aantal maanden doorverkocht. Zelf weet hij niet meer de naam van de koper of van het schip toen. 
Reacties graag via het Contactformulier

 
Deelnemers WACU-cursus

Afgebeeld is een groep sluiswachters die in 1957 deelnamen aan een WACU-cursus. WACU staat voor WAterstaatsCUrsus. Herrkend zijn de volgende personen:
Vooraan: links in uniform Boenders, in het midden in uniform Diercks, zittend met hoed Cor Hartog en helemaal rechts Van Boven.
Achteraan staat met hoed Dirk Bok.
De vraag is natuurlijk wie meer personen herkent. Reacties graag via het Contactformulier.
 
 

Een neergestort vliegtuig in 1940

Via de Historische Werkgroep Stichting De Vier Heerlijkheden kreeg ik bovenstaande foto met een neergestort vliegtuig of de noodlanding van een vliegtuig in de Tweede Wereldoorlog.
De vragen zijn:

-Welk type vliegtuig is dit?     Het is een Junker 52 
-Wanneer is deze foto gemaakt? In de meidagen van 1940
-Waar is deze foto gemaakt?
Na te zijn beschoten maakte het toestel een noodlanding op de Rijksweg 13 tussen Rotterdam en Den Haag, in de buurt van Ypenburg.

Reacties graag via het Contactformulier.

Top