Info Sluis
Home
Nieuws
juni 2022
juli 2022 01-13
juli 2022 14-31
augustus 01-15
september 2-15
september 19-31
oktober 01-16
oktober 17-31
november 01-15
november 16-30
december 01-30
januari 01-31
februari 01-28
maart 01-31
april 01-30
Nieuwe pagina
Contact


vrijdag 12 t/m maandag 15 augustus  
Vrijdag opende wel heel slecht, want rond 02.00 uur vond een ambulance het nodig om mij naar Beatrix (Ziekenhuis) te brengen. Daar heb ik omringd door professionals een groot gedeelte van de nacht redelijk doorgebracht. Weer later naar huis en overgegaan tot de orde van de dag.
Weinig meegekregen van de scheepvaart in de afgelopen dagen, toch een kleine bijdrage.

Rustig heb ik me laten rijden over de dijken in de omgeving. De foto hierboven maakte ik vanuit de auto van de grote Renovatie (023.29390) uit Krimpen a/d IJssel. Stroomafwaarts gaat het cruiseschip Viking Gefjon (070.02016). De kleine recreant heeft goed ruimte gemaakt.
Later nog een foto uit de auto, nu van het drijvend dorp bij Poederoijen. Het was er nog steeds gezellig druk.

Hieronder een foto die ik later vanuit huis maakte. Erop de Maria (020.08169) uit Voorschoten. Net als gisteren bleek het vandaag een drukke dag te zijn. Misschien is wel een groot schip in Rotterdam gearriveerd. 

Dan nog een drietal foto's die Lennard en Arnoud Glasbeek (mijn achterneven) maakten op hun trip door Europa. De eerste twee zijn gemaakt in Bratislava, de foto eronder in Praag. Nog steeds veel water op de foto's te zien, maar heel weinig binnenvaart.

   

Opeens viel het me op: twee Cotransschepen in de sluis, de Cotrans 7 (023.15760) rechts en de Cotrans 8 (023.24944) links. Te leuk om het fotoloos te laten passeren!

Wel, dit was het voor vandaag, ik ga de rust maar opzoeken.

                    terug naar boven        

dinsdag 09 t/m donderdag 11 augustus
Zo 's morgens vroeg is het heerlijk om een stukje te wandelen, de warmte heeft dan nog niet zo heel erg toegeslagen. Vanochtend leverde deze ochtendstart wat foto's op van schepen bij Feedvalid in het Munnikenland.

Op de foto hierboven lag daar o.a. de Magdalena (023.28609). Verderop lag de Roos (060.03217) tegen de Inspé (023.01533) aan. Er lagen nog meer schepen, maar alla, dit is genoeg.

De betrekkelijk nieuwe Innovatie (023.37681) kwam ons tegemoet toen we in de buurt van het Aels Strandje reden. We brachten een extra-stop aan in onze route voor dit schip uit Wijk en Aalburg.

Tot dan toe zagen we louter bekende schepen, maar de sluis bracht ons later toch nog een onbekende, de Divitiae (031.70681). Het Barendrechtse schip (betekenis rijkdom, weelde, vermogen, etc) ging richting de thuishaven.

Gisteren, 10 augustus, leverde alleen de Rex-Rheni (020.06298) op. Ik zag dit Nijmeegse schip wel eerder, maar dan wel een flinke tijd geleden.

Ook vandaag was het redelijk druk, maar vooral warm. Toch een foto gemaakt van de Dordtse Adelante (023.11664) die bij Feedvalid vertrok. Ik moet zeggen dat de airco flink bleef werken en ik daarom ook bij het foto's maken de ramen van de auto dicht hield. DE foto valt toch best mee!

Ook vandaag toch weer een transport. Het was de Goudse Typhoon (020.08381) die met een flinke bak bij Feedvalid arriveerde.

Tot slot van deze serie een opname van het Drijvend Dorpje tegenover Andel. Ik telde zelfs tien (bekende) schepen die daar, zo te zien tenminste, wel heel gezellig bij elkaar lagen.

                   terug naar boven             

maandag 08 augustus
Nu had ik me voorgenomen alleen heel bijzondere zaken of gebeurtenissen op de site te zetten, maar ik kon het vandaag toch niet laten. Maar alles hieronder is toch bijzonder!
Het begint met twee foto's die Joost Roeland me stuurde van de Mikky-May (030.51295). Op donderdag 28 juli liet ik die Mikky-May een ponton duwen, maar het bleek om een casco te gaan. Joost corrigeerde.

   

Ook stuurde Joost me een foto van de Hendrik (023.04778) die hij met een jacht op de Waal ter hoogte van Haaften zag varen. Later kwam deze Hendrik door de sluis op weg naar Aalst. 

Terug naar vandaag en wel vanochtend toen ik in de Waalhaven de Enclave (023.18238) zag liggen. Later op de dag zag ik dat schip bij FeedValid in het Munnikenland. 

Op hetzelfde moment kwam een oude sleper de Waalhaven in. Het was de Maas (059.50300) die ik later in de sluis zag liggen.

   

 In het Munnikenland lag bij de laadpijp de Blocq te laden. Een mooi gezicht zo'n steigerend schip.

Ergens in de middag zag ik een drijvende bungalow voorbijkomen. Het leek alsof de schipper enige moeite had om na het schutten de sluis uit te komen. Leek, want even later verliet het huisje probleemloos en rustig de sluis.

   

 

De laatste foto was voor de Den Bosch Max Blauw die op weg was naar Den Bosch. Nu ken ik de Blauw en Groen, maar zouden er nog meer kleuren zijn?

 

 

Tot slot nog een opmerking over twee landmeters die bezig waren op de sluis. Geen probleem natuurlijk, maar nog niet zo lang geleden waren twee andere mannen aan het meten. Moet dat soms iedere maand gebeuren? 

 

 

Dit was het weer voor vandaag. Morgen zal er geen update zijn, maar woensdag wel.

                      terug naar boven   

04 t/m 07 augustus
Het blijft warm en derhalve ontbrak de fut om naar de brug te wandelen om een foto te maken. Donderdag jl. maakte ik die wandeling wel voor de Rumardo (022.03999). Als thuishaven staat achterop het schip "Onderdendam". Natuurlijk even Google erbij genomen en dat "Onderdendam" blijkt een dorp iets ten noorden van Groningen te zijn. Ik had er nog nooit van gehoord.

Zag ik de Rumardo wel eens eerder in de sluis, de tanker Columbia (023.13000) was onbekend voor me. In de Maashaven moest het schip wachten op een schutting. Ook de Harmonie die op de achtergrond eraan komt kon in die schutting mee. 

Het wachten was op o.a. de Werkendamse tanker St. Eustatius (023.35401). Ook deze tanker was nog onbekend voor me. 

Nog twee schepen kon ik toevoegen aan mijn archief. Allereerst was dat het passagiersschip Borité (022.05679) uit Dinteloord, een oudje uit 1914 die richting Merwede ging.

De laatste onbekende zag ik op de plek waar schepen afmeren om grond uit het Munnikenland te laden, halverwege de route naar Woudrichem. Het was het werkschip Noordzee (023.24089) van Hakkers.

Tot mijn verbazing zag ik dat net als andere jaren tegenover De Rib in Andel een drijvend dorpje lag. Ik zag de Marlijn, Douwina, Res Nova (2x), Valerio, Storm en later ook de Schavuit. 

Maakte ik de foto hierboven vanaf De Rib, de volgende dag, vrijdag, koos ik voor de toegang tot Dunea op De Plaat. Het dorpje leek te zijn uitgebreid, ik geloof dat ook de Baco er een plekje vond. 
Al met al een geweldig gezicht al die schepen gezellig bij elkaar. 

Ook op vrijdag een paar foto's van schepen in het Munnikenland bij Feed Valid. Vooraan, bij de weg, lag de Pergo (021.01333).

Daarvoor lag de Enclave (023.18238) als ik het goed heb. Van het Europanummer ben ik ook niet zeker.

Bij de laadpijp lagen twee schepen, de Aurora (023.10196) met aan de binnenkant de Admiratio (032.90261?). Links op die foto is nog een stukje van de Inspé te zien.

Het enige nieuws verder van zaterdag was de grote Vagrant (023.22706) uit Nederhemert.

Geen nieuws verder, ook niet van zondag jl., te warm!

                      terug naar boven 

 01 t/m 03 augustus 2022
De laatste dagen een beetje rustig aan gedaan, logisch met de flinke warmte. Toch een paar schepen op de foto gezet, meestal omdat zo'n schip hier nog niet vaak was te zien. 
Dat geldt ook voor het ex-Vissersschip OD-2 (Neeltje), waarbij OD staat voor Ouddorp.

Ook de Lotes (060.01928), die bij FeedValid lag te lossen, uit Eemnes hoort bij die categorie.

Ook de oude sleper Metje (022.01515) uit Warmond/Zwolle zie je hier niet vaak. Deze Metje, in 1931 gebouwd in Oude Pekela, schutte met een ander oud schip waarop ik helaas geen naam vond.

Toch ook vandaag weer een schip dat ik hier nog niet eerder zag. Het was de Belgische Pro Veritate (060.00239) uit Harelbeke die samen met wat recreanten richting Merwede schutte.

Gisteravond en ook een gedeelte van de nacht, hoewel ik die uren miste omdat ik wat anders te doen had, was het heel druk op en bij de brug in de N322. Wat werd gedaan?
Geen idee en ik had ook geen zin om te gaan kijken. Misschien wel een noodreparatie van een brug die in de route van de Vuelta-etappe op 20 augustus ligt.

Tot slot een tweetal foto's van mijn jonge achterneven Lennard en Arnoud Glasbeek uit Gouda. Met de

trein zijn ze nu aangekomen in Istanbul. Noemden wij zo'n vakantie vroeger niet "Tienertour"?. In ieder geval weet ik nog dat we ooit met regelmaat pakketjes kregen van onze dochter uit allerlei Europese landen, maar dan gevuld met vuile was. Geweldig toch!?
Lennard en Arnoud zijn nu dus in Istanbul gearriveerd. Op de eerste foto behoorlijk wat luxe-jachten en ook een cruiseschip. De mannen gaan dus vooruit, misschien in de komende tijd wel foto's van vracht-schepen, wie weet.

                    terug naar boven              

 

Verder
Top