Info Sluis
Home
Nieuws
juni 2022
juli 2022 01-13
juli 2022 14-31
augustus 01-15
september 2-15
september 19-31
oktober 01-16
oktober 17-31
november 01-15
november 16-30
december 01-30
januari 01-31
februari 01-28
maart 01-31
april 01-30
Nieuwe pagina
Contact

Nieuws van 16 t/m 30 november      

woensdag 30 november
Al met al toch nog een aardig lijstje gekregen vandaag, woensdag. De maandag begon met de Barentzzee (020.08073) in de sluis richting noord. Even later, tijdens ons ontbijt was het uitzich volledig veranderd.

   

Toen namelijk lag de Sayonara (023.17476) met drie lagen containers aan boord voor ons huis.

   

Later in de ochtend kwam de onvermoeibare Morra (022.05933) weer langs. Dit keer met behoorlijk wat materiaal voor zich op een ponton. 

   

Veel scheepvaart was er niet, maar van de weinigen die passeerden zette ik de Agnes (022.05171) in twee delen en de duwer Anny in één keer op de foto.

   

De volgende dag, dinsdag, was voor een transport op de weg dat een container van Istimewa op het parkeerterrein erbij kwam plaatsen. Het begint daar wel behoorlijk vol te worden. Het rijtje is nu Istimewa, twee keer een container van Boele en een Dixi. Daarnaast staat nog iets onduidelijks, het lijkt op een stroomvoorziening.

   

Het was mistig deze dinsdagochtend en dat gaf een wazig zicht op het gebeuren in de Waalhaven.

Later knapte het op en lukte het om een viertal schepen op de foto te krijgen. Het waren de Baco (023.11936), de Alk (023.14235), de Climax  en de Deo Favente.

   
   

Dan vandaag, woensdag. Bijna de gehele dag ben ik niet op de sluis geweest en pas tegen het einde van de middag maakte ik de eerste foto. Die was van de Morra die weer eens schutte, maar daarbij ietwat dwars in de sluis lag.

Nu ook weer eens in het Munnikenland gekeken. Daar lag de Animo (023.19464) met erachter de Eucharisteo (023.07092) en de Carmen (060.02974).

De laatste foto van deze serie is van de Waalhaven. Nog behoorlijk wat bedrijvigheid te zien!

                                terug naar boven       

zondag 27 november 
Met een zondagse sluiting van de sluis is er natuurlijk weinig te beleven. Wel keek ik naar het programma Helden van Nu op SBS 6 dat volledig aan de Binnenvaart was gewijd. Natuurlijk maakte ik een paar foto's, maar de namen van de afgebeelde schepen moet ik schuldig blijven.

Ook gisteren (zaterdag) was er weinig te beleven. Wel kreeg ik het achterschip van de mij onbekende Mariëtte (023.39363) op de foto.

Ook de Waalhaven verkeerde zaterdag in diepe rust. Rechts de Morra, links het ponton van Dewe en links achter het looppad de kleine Zeehond.

Vrijdag was het heel druk op de sluis, zo telde ik vanaf de bovenverdieping negen auto's. Misschien wel een belangrijke vergadering? Een vooroplevering? Eens worden over de plaats voor de Kerstborrel? etc.

Ook in de Maashaven was het rustig, hoewel het niet lang duurde voor de Morra met het Deweponton naar de Waalhaven schutte.

   

In die Waalhaven heerste aan het einde van de middag een serene rust.

Nog één foto rest en dat is best een interessante. Er is op te zien waar het pad gaat lopen voor opvarenden die straks van het schip af willen. Nu is het nog een moddermassa, maar ongetwijfeld komt daar verandering in als de regen ophoudt.

Wel, dit was het weer voor vandaag. Als zich niets bijzonders voordoet komt de volgende update op woensdag 30 november.
                                            terug naar boven          

donderdag 24 november   
Eerst maar eens een foto van gisteren met een overzicht van de Waalhaven. Het werk schiet ook daar beslist snel op.

Vanmiddag weer een foto genomen van dezelfde plaats. Er is heel wat veranderd.

Gisteren toch een schip en wel de Leonore (023.17612) uit Alblasserdam. Ik waagde er een foto aan. 

Vandaag aandacht voor een duo-schutting van de Titania (023.11601) en de Belgische en mij nog onbekende Miamaux uit Kallo.

Tot slot twee opnamen van de dragline, of heet dat ding anders, die na de gedane klus werd opgehaald door een enorme truck met oplegger. 

Verder heb ik niets toe te voegen, dus tot de volgende keer maar weer.
         
                           terug naar boven        
dinsdag 22 november    
Hoewel de geplande stremmingen voorbij lijken te zijn, zag ik toch maar weinig schepen de sluis passeren. Maar alleen de Hadassa (023.16204) zette ik daarvan op de foto.

   

Terugkomend van een forse wandeling passeerden we ook de fabriek in het Munnikenland, juist op het momen dat de Amsteldiep (020.06019) daar arriveerde. De Marina (023.09937) was daar juist klaar. 

   

Nog net bij daglicht wandelde ik over de sluis naar de Waalhaven. Al van afstand zag ik in de havenopening de Morra met een bekend ponton voor zich. Even later zag ik het duo door de sluis komen.

Verder zag ik de veranderingen, c.q. de vorderingen in de Waalhaven. Links, de westzijde eerst hieronder.

Aan de andere kant lag materieel te wachten op de dingen die misschien zouden kunnen gebeuren. 

Morgen maar weer kijken wat er weer veranderd is.
         
                                     terug naar boven      


zondag 20 november

Genoodzaakt door wat fysiek malheur heeft het even geduurd voordat de volgende update werd gegeven. Weinig nieuws van de afgelopen dagen. Beginnen maar met wat schepen.
Zaterdag jl. passeerde het Zwitserse passagiersschip Excellence Coral (070.01711) ons ter hoogte van de Veense Put 1. Het was toen op weg naar de sluis.

Later kregen we zicht vanaf de Gelderse kant van de Maas op de Wodara (018.23235), die dus in de thuishaven lag, en de Werkendamse Barentzzee (020.08073).

   

Lagen bovengenoemde schepen aan De Rib, vanaf de sluis kwam het passagiersschip Columbus om richting huis in Kerkdriel te gaan. 

Dat was alles van de scheepvaart. Het werk in de Waalhaven dan. Vrijdagmorgen kwam een enorme vrachtwagen de twee bruggetjes ophalen die al een tijdje klaar leken de liggen. Waarom ze weg gingen? Geen idee. Op het moment van de foto regende het flink, vandaar de vertekeningen.

Zaterdag kreeg ik foto's van de situatie in de Waalhaven. West zag er goed uit, in Oost lag wat materieel met wat materiaal.

   

Dan nog een foto van een prachtig roodborstje. Het diertje poseerde heel rustig. Leuk, de foto is door het raam genomen!

Tot slot aandacht voor twee geplaatste herinneringsborden. Borden die aandacht geven aan de crashes die Richard Lapham en Alexander Campbell in de Tweede Wereldoorlog, 1944, maakten. Ze overleefden de crash niet. 
De foto's zijn niet goed leesbaar, op de crashplaats is dat veel beter. 

                                terug naar boven

woensdag 16 november    
Maar eens beginnen met twee schepen die in het Munnikenland lagen, de Batavia rechts en ervoor de Anja die net werd geladen. 

Ook door de sluis kwam een aantal schepen. De NP 574, die uit Aalst kwam, paste goed in al het kraangeweld. Ervoor een flink ponton, het in- en uitvaren duurde daarom wat langer. Of leek dat alleen zo?

Met al dit geweld schutte een bootje van Nobel mee, dat deed het trouwens meermalen.

Vanmiddag wandelde ik maar eens op mijn gemak naar de oostkant van de Waalhaven. Echt veel beter was het zicht hier niet. Wel was het zicht op het materieel beter.

Zo kon ik bijv. beter zien wat de Sanne aan het doen was, maar ook dat daar de RWS Speurder zich liet zien. 

 Die Speurder was zo vriendelijk om even te poseren. 

 Thuis op de sluis zag ik de passage van de Gorinchemse Taurus.

   

Niet veel later een voor mij onbekend schip, de Maria Jacoba (060.04025) uit Urk. Daar had ik een wandeling naar de brug voor over.

Later liep ik toch nog even naar het sluishoofd 2, het westelijke Waalhoofd, voor een overzichtsfoto.

Verder eigenlijk niets te melden. Morgen geen update, waarschijnlijk vrijdag weer.

                      terug naar boven                   
 

Top